Cratina monohidrat si fosfat ce este si de ce este recomandata

1-3 of 3

Ce este Creatina?

Creatina este un bun produs pentru metabolism care ajuta la mentinerea nivelelor optime pentru o sursa primara de energie si pentru contractiile musculare. Un bun  supliment nutritiv pentru sportivi care este utilizata in special de atleti si culturisti.

Legat de energie se stie ca este produsa atunci cand un grup de fosfat este eliberat de ATP. Ca sa stim despre ce vorbim , ei bine ATP- ul este o denumire prescurtata a acidului adenozintrisforic care are un rol de accumulator energetic , prezent in toate celulele vii.

Ce face creatina in tot acest proces? Ea ajuta la o regenerare a ATP-ului prin contributia cu o molecula de fosfat. De asemenea creatina ajuta la efortul intens prin scaderea aciditatii care face ca muschiul sa oboseasca.

Persoanele care fac antrenamente la acest nivel scazut de intensitate nu vor beneficia de suplimentarea de creatina deoarece exista suficient oxigen pentru a crea ATP-ul necesar acestui tip de antrenament. Antrenamentele care te solicita la o intensitate de 60-95% vor implica mai mult sistemul lactic pentru a produce ATP.

De ce este ea buna pentru sportivi si care este rolul ei?

Cateva studii au demonstrat ca e de ajuns sa iei 5 grame pe zi ,timp de 30 de zile, pentru a-ti incarca muschii cu nivelul optim de creatina. Astfel, se reduce retentia de apa, care in trecut putea sa ajunga la 3-5 litri. Mecanismul care sta la baza acestui fapt este legat de stimularea insulinei cu ajutorul zaharului. In schimb, s-a crezut la inceput ca insulina activeaza transportul creatinei in muschi. Alt studiu a demonstrat ca administrarea creatinei cu o proteina rapida, cum este zerul, e la fel de eficienta daca ai lua creatina cu un zahar simplu. Asta capata sens deoarece aminoacizii din zer declanseaza eliberarea de insulina, care se transforma in pomparea sodiului, ducand la o absorbtie mai buna a creatinei.

Deoarece muschii nu contin reserve nelimitate de creatina,  inseamna ca cantitatea de creatina necesara variaza intre 3,4 si 5 g pe kilogram de muschi. Odata creatina epuizata din corp , muschii trebuie sa se odihneasca si trebuie sa existe o pauza inainte de a repeta efortul.

Studiile efectuate de practicantii de culturism au demonstrat o crestere de 30 % a volumului repetarilor dupa numai o saptamana de administrare a creatinei ca supliment .Bineinteles ca este foarte important de retinut faptul ca creatina  nu poate da singura rezultate spectaculoase, aceasta trebuie ajutata de un complex de vitamine, minerale si proteine plus o alimentatie sanatoasa si echilibrata. Este usor de retinut ca cresterea masei musculare cu ajutorul creatinei se realizeaza, in mare parte indirect. De exemplu aceasta ofera muschilor capacitatea de a lucra timp mai indelungat , de a munci mai mult , de a ridica greutati mai mari sau de a mari numarul de repetari. Astfel creatina poate fi si un instrument util pentru slabire!

De ce sa iei Creatina?

Buna intrebare..pai hai sa vedem. Daca esti un iubitor al sportului si ai nevoie ca viata ta de sportiv sa fie una mai buna si cu o rezistenta mai bine definita, creatina este un supliment nutriv care ajuta la imbunatatirea acestui proces de rezistenta atat fizica cat si psihica!

Pentru inceput vei avea o doza mai mare de energie care te va ajuta sa executi mai multe repetari , mai multa stimulare si nu in ultimul rand mai multa masa musculara. Sa nu uitam ca din punct de vedere estetic vei parea mai bine facut , ceea ce multi dintre sportivi, dupa parerea mea cam asta isi doresc. Dar , sa nu ii catalogam pe toti la fel deoarece unii trag spre succes si spre a tinti cat mai sus. Exista posbilitatea de a depasi procesul de recuperare mai rapid ceea ce inseamna ca vei creste in masa mai repede, exact ce vorbeam mai sus.

Efectele secundare ale creatinei si care sunt acestea?

Toate bune si frumoase pana la efectele secundare , sa nu uitam ca majoritatea produselor au si cateva efecte secundare dar acestea nu par a fi grave deci nu trebuie sa ne alarmam.Cele mai intalnite cazuri de catre sportivi au fost diareea, crampele musculare ,ameteala si dureri de stomac. Dar trebuie sa stim un lucru important , daca administrezi doza pe parcusul zilei in mod  corect , sansele de a fi afectat de aceste efecte secundare scad. Ca sa eviti aceste efecte trebuie sa te hidratezi foarte bine cu lichide, deoarece creatina transporta apa in tesutul muscular.

Cel mai important sfat de la specialisti este sa iti comanzi creatina de la un producator cu renume si pentru care este manifestata increderea!

Maresteti performanta fizica in exercitii de mare intensitate cu cel mai bun supliment pentru ceea ce iti doresti sa devii. Si nu uita  sa fi cel mai bun sportiv cu ajutorul acestui supliment si cu talentul tau pentru a practica sportul dorit!

Z-Konzept

100% CREATINA PUDRA 500G Z-KONZEPT

100% Creatine powder 500g Creatina este cel mai bine cercetat si evaluat supliment pentru sportivi. Creatina stocheaza o cantitate suplimentara de energie in...
74,00 RON
Z-Konzept

CREATINA TABLETE CREAFAST® 120BUC

Creatina tablete CreaFast® nivelul de creatina creste rapid si ramane permanent la nivelul ideal. 100% absorbtie si organismul nu este stresat cu substante t...
114,00 RON

folie solar profesionala

plasa de umbrire

machiaj profesional

Gazduire VPS