5 mai 2016

Eficacitatea suplimentelor sportive

Expertii medicali sustin ca suplimentele pentru sportivi sunt mult mai putin eficiente decat isi imagineaza consumatorii lor. Mai mult decat atat, pentru persoanele care fac miscare ocazional sau pentru sedentari, ele pot fi reale pericole pentru sanatate.

Chiar daca cercetatorii au descoperit cateva efecte certe asupra performantei atletice ale unor suplimente nutritive, acestea sunt minore si eficiente doar in anumite situatii si doar pentru anumiti sportivi. De altfel, medicii spun ca exista multi atleti care iar suplimentele nepotrivite in raport cu nevoile lor.

Specialistii sunt de parere ca persoanele care fac efort fizic regulat isi pot prelua fara probleme proteinele si aminoacizii dintr-o dieta echilibrata. Pana si un sportiv de 90 de kg are nevoie de 150 de grame de proteine zilnic, usor de preluat din alimente. Nutritionistul sportiv Dave Ellis, care a lucrat cu numerosi atleti olimpici renumiti la nivel mondial, spune ca suplimentele pentru sportivi ar trebui sa fie utilizate doar in situatii izolate, in cazuri de epuizare sau alte vulnerabilitati fizice importante.

Lasa un comentariu

folie solar profesionala

plasa de umbrire

machiaj profesional

Gazduire VPS