5 mai 2016

Pericolele asociate cu suplimentele pentru sportivi

Daca eficacitatea suplimentelor nutritive pentru sportivi este discutabila, nu acelasi lucru se poate spune despre pericolele asociate cu acestea, acestea fiind cat se poate de reale. Industria suplimentelor alimentare este inca insuficient controlata de autoritati, astfel ca produsele de acest tip pot sa nu contina doar ce se poate citi pe eticheta acestora.

Specialistii indica si cateva semnale de alarma, care sa ajute la depistarea suplimentelor cu potential nociv

- produsul promite rezultate rapide;
- reclama contine multe marturii de la utilizatori;
- produsul este potrivit pentru oricine;
- are in compozitie o formula secreta;
- a fost folosit de milioane de ani;

Testele de laborator au descoperit ca pana si suplimentele naturale contin substante chimice diverse, inclusiv decongestionante sau alti stimulenti periculosi. Din acest motiv, ele pot interfera cu alte medicamente sau pot declansa complicatii ale afectiunilor preexistente.

Pentru evitarea pericolelor ascunse ale suplimentelor pentru sportivi, sunt necesare cateva masuri de prevedere esentiale

- Consultati un medic sau un nutritionist sportiv inainte sa alegeti un supliment nutritiv de crestere a randamentului sportiv.

- Aflati actiunea concreta a produsului, cum functioneaza si cum va ajuta realmente in scopul urmarit.

- Producatorii seriosi de suplimente sportive apeleaza la laboratoare independente pentru testarea produselor. Cautati produse certificate de o astfel de unitate.

- Dozati cu atentie cantitatea ingerata, astfel incat sa nu apara interactiuni cu alte medicamente sau sa se declanseze simptome alte neplacute pe fondul unui abuz.

- Nu folositi suplimentele pentru sportivi pentru a compensa un stil de viata nesanatos.

Specialistii spun ca respectarea unui regim alimentar corect si odihna suficienta sunt strategii mult mai eficiente si sigure, decat administrarea suplimentelor nutritive pentru sportivi cu efecte indoielnice.

Lasa un comentariu

folie solar profesionala

plasa de umbrire

machiaj profesional

Gazduire VPS